Povećajte učinkovitost i ubrzajte poslovanje

Brzina

EDI može ubrzati poslovne cikluse za 61%

Trošak

EDI smanjuje transakcijske troškove, štedi tvrtkama više od 78%

Preciznost

Poboljšana preciznost smanjenjem pogrešaka do 80%

Učinkovitost

EDI može smanjiti vrijeme ciklusa od narudžbe do gotovine za više od 70%

Što je e-poslovanje?

Elektroničko poslovanje je digitalna metoda razmjene različitih dokumenata između tvrtki. E-poslovanje jamči niže operativne troškove, visoku razinu sigurnosti, lako upravljive sustave arhive i znatno manje mogućnosti ljudske pogreške, zbog visoke razine automatizacije.

E-poslovanje također uključuje pravno važeće e-račune i e-arhivu. S našim sustavom elektroničke razmjene podataka (EDI) klijenti mogu slati, primati i arhivirati neograničen broj narudžbenica, teretnica, računa i drugih dokumenata. Brzo, jednostavno i gotovo potpuno automatizirano.

E-RAČUN

Faktura je račun, a elektronički račun ili e-račun je oblik elektroničke naplate. Poslovni subjekti koji posluju elektronički, primjerice trgovačka društva, koriste e-račune za sigurno međusobno predstavljanje i praćenje transakcijskih dokumenata. U potpunosti podržava razmjenu elektroničkih računa u valjanom i zakonski priznatom formatu. Jamči autentičnost podrijetla, cjelovitost sadržaja i čitljivost računa. Elektronički računi ili e-računi ključni su za digitalno poslovanje. Omogućuju sigurnu razmjenu dokumenata između poslovnih subjekata, osiguravajući zakonitost i autentičnost.

Što je e-potpis?

E-potpis je elektronička verzija Vašeg vlastitog potpisa, te je u svakom pogledu jednak Vašem vlastoručnom potpisu kada se primjenjuje u skladu sa zakonskim propisima.

E-poslovanje koristi elektroničke potpise kao sigurnosnu mjeru i jamstvo autentičnosti. Dokumenti s e-potpisima mogu se jednostavno provjeriti radi prijevare.

Zašto su e-potpisi važni?

Zato jer potvrđuju autentičnost potpisnika,

dokazuju integritet, budući da pokazuju je li dokument promijenjen nakon potpisivanja te su

neporecivi i prikazuju izvor potpisanog sadržaja svim stranama

Što je vremenski žig?

Vremenski žig je elektronički potpisana potvrda izdavatelja. Potvrđuje sadržaj podataka dokumenta, provjerava valjanost potpisa potpisnika, prikazuje datum i vrijeme kada se događaj dogodio i dokazuje da je e-potpis postojao prije izdavanja vremenske oznake.


S vremenskim žigom e-potpis se može provjeriti čak i ako je elektronički certifikat potpisnika istekao. Vremenski žigovi se uglavnom primjenjuju u arhiviranju jer jamče autentičnost e-dokumenta.

E-dokumenti

Elektronički dokumenti isti su kao i njihovi tradicionalni papirnati dvojnici, ali u digitalnom formatu. Imaju mnoge prednosti u usporedbi s papirnatim dokumentima, a tvrtke koje obično koriste e-dokumente uživaju značajne prednosti.

E- dokumente je lakše izraditi nego papirnate dokumente te ih je lakše poslati, primiti i pohraniti. Budući da je njihova upotreba uglavnom automatizirana, mogućnost ljudske pogreške je vrlo mala.

Također su brži za korištenje i razmjenu od papirnatih dokumenata. Uredi koji koriste e-dokumente štede značajan iznos proračuna operativnih troškova jer nema potrebe za zalihama papira. Nema ni papirnog otpada.


TNV: Točno na vrijeme (JIT)

Just In Time ili JIT je strategija upravljanja zalihama koja se temelji na pravovremenim kupnjama, što povećava učinkovitost i smanjuje potrebu za skladišnim prostorom. JIT se može primijeniti kada je provedeno istraživanje tržišta i mogu se predvidjeti zahtjevi za proizvodom.

Učinkovita strategija JIT-a značila bi da dok se isporuka proizvoda bliži kraju zaliha, proizvodi se nova pošiljka, što znači da je točna količina proizvoda uvijek na zalihi. JIT eliminira preopterećena skladišta zalihama koje se ne mogu dovoljno brzo prodati, kao i prazne police i propuštene prodajne prilike.

Pročitaj više


Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.